Tørkeperioder kan forårsage gulning af græsplænen. Det er en konsekvens vi må respektere, især med de stigende ekstreme vejrforhold. Langvarig tørke kan resultere i visne eller endda døende græs, hvis ikke der træffes forholdsregler. Det kan enten føre til en fuldstændig gul plæne eller større pletter af gulbrun farve. Derfor er det afgørende at være opmærksom under perioder med sparsom nedbør.

Under tørke går græsset i dvale og mister sin vækst og grønne farve. Derfor skal græsslåning undgås fuldstændigt i disse perioder, da det ikke er nødvendigt, når græsset ikke vokser. Det er almindeligt, at folk glemmer at slukke deres robotplæneklippere, hvilket kan slide græsset og forårsage død. Stop klipningen, når tørkeperioden nærmer sig, så græsset kan opnå en passende højde, der muliggør vandopsugning, bevarelse af grøn farve og modstandsdygtighed mod tørke. Dette sker blandt andet ved at græsbladene opsamler dug. På denne måde kan du proaktivt mindske risikoen for gulning.

Når regnen vender tilbage, begynder græssets vækst igen. Du kan hjælpe græsset på vej ved gradvist at klippe det lavere efter en tørkeperiode: Start med en klippehøjde på 6-7 cm første gang, og reducer med 1 trin ugen efter, indtil du når din normale sommerhøjde.

Sådan kan man stille og roligt få gang i græsset igen og den smukke grønne farve, efter det har været påvirket af tørke og gulning.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-1013x1024.png

Græsplæne der er ramt af tørke.

Vanding af græsplænen under tørke

Vi anbefaler ikke at vande græsplænen i en tørkeperiode, hvis blot man prøver at følger vores gode råd. Hvis man dog vil vande for at prøve at bevare noget af den flotte grønne farve, er det vigtigt at huske, at græsset skal vandes, FØR den visner. Vi anbefaler, at man vander sjældent men grundigt. dvs. brug Vi anbefaler mindst 20 mm vand, som svarer til 20 liter pr. m2.

Tørkekanter ved fliser

Græs der grænser op til fliser, har tendens til hurtigere at blive gult i kanten. Det skyldes, at underlaget langs fliserne som regel langt mere sandet end resten af græsplænen og dermed bliver vandet hurtigere drænet. I perioder med sparsomt vand og tørke kan græsset derfor hurtigt tørre ud og miste sin grønne farve. Man kan imødekomme udfordringen ved at grave ca. 20 cm jord af, tilføre ny muld og nyså området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *